dilluns, de març 16, 2009

Vida extraterrestre

Avui he llegit un article on explicaven que la NASA ha enviat una nova sonda espacial amb l'objectiu de buscar vida extraterrestre per l'univers.
La sonda Kepler es situarà en la òrbita del Sol i buscarà noves formes de vida en els denominats exoplanetes (planetes que orbieten en estrelles diferentes al Sol).
Jo pensava que això era el que feia més o menys el Hubble, que també és un telescopi espacial, i el més fort de tot això és que les científics creuen que es poc provable que hi hagi vida tal i com nosaltres la coneixem. A més estem parlant de distàncies de uns 80.000 anys segons la velocitat que porta el Keppler. La missió Keppler ha costat 600 milions de dòlars. No arribarà mai al seu destí, com a molt observarà petits puntets blaus.
Crec que hauriem de fer un pensament i deixar que els marcians vinguin ells a visitar-nos.



15 comentaris:

Ícar ha dit...

Si,el millor d'aquestes sondes , son els "presents " que porten de par dels terrícoles per als Ets, son objectes que sembla que ens defineixen, com música clàssica, representacions d'un home i una dona nus, petit mapa per localitzar la Terra,etc...
Jo espero que si una OVNI xoca amb una sonda, o aquesta cau a un planeta i mata un alien, no s'enfadin i ens aniquilen.
Però no deixa de ser commovedor.

Anònim ha dit...

Abans de descobrir nous planetes potser hauríem de millorar el nostre, ... o és per això que estan buscant vida en altres planetes???

Eva ha dit...

Home Ícar...!!! Algo han de posar,no? jajajajaja!!!
Ho comparo una mica a els missatges a dins d'una ampolla flotant en l'oceà.
Jim, el teu comentari obre (com sempre) més dilema al tema. Per una banda ens trobem que busquen ents o extraterrestres i per l'altra planetes on la nostra raça hi pugui viure o colonitzar.
Millorar el nostre planeta seria meravellós, el que passsa és que investigar és super important per a la humatitat.
Per exemple, gràcies a l'exploració és va descobrir que la terra no era plana sinó rodona. El viatge de Colom va suposar una inversió descomunal per a l'época però el seu resultat va cambiar el pensament de tota la humanitat. Actualment la ciència avança vertiginosament, molt més aceleradament que en cap altra época pasada.
Com tu has insinuat, el que estan buscant és això, una nova llar més enllà del nostre astre, per a donar pas a noves aventures llavors, el concepte humà de tot el que coneixem, tornarà cambiar i descobrirem nous móns...

Anònim ha dit...

""Que posibilidad hay que exista vida extraterrestre inteligente?


la ecuación de Frank Drake fue escrita en 1961 y es la siguiente:

N* x fp x ne x fl x fi x fc x L = N

Cada variable:

N = Número de civilizaciones aptas para comunicarse con radioastronomía.
N* = Número de estrellas.
fp = Fracción de esas estrellas que tienen planetas.
ne = Número de planetas como la Tierra, por sistema planetario.
fl = La fracción de esos planetas donde se desarrolla la vida.
fi = La fracción de esos planetas donde se desarrolla la inteligencia.
fc = La fracción de esos planetas capaces de comunicarse.
L = El tiempo de vida de las civilizaciones capaces de comunicarse.


Carl completó esta ecuación con los siguientes valores.

N* = 400 Billones de estrellas.
fp = 1/4.
ne = 2.
fl = 1/2.
fi = 1/10.
fc = 1/10.
L = 1/100 millones



El resultado es el siguiente:

N 10


Sin lugar a dudas la variable L es la que más implica en el resultado, pero Carl deja nacer una esperanza y dice que si una pequeña fracción de las civilizaciones alcanza a superar lo que el llama “Adolescencia tecnológica” el valor de L cambia y esto hace que el total sea este numero esperanzador de millones de civilizaciones.""

Per aixo val la pena intentar-ho...

Eva ha dit...

Maite, vaig a fer l'ecuació per a comprovar si el que dius és veritat!
jajajajajajaaa!!!
jjjajajajajajaaaajaja!!!

Anònim ha dit...

Si hi ha vida extraterrestre intel.ligent i no s'han donat a coneixer és perque pasen totalment de tenir algun tipus de contacte amb nosaltres, ja que el que ha vist no els ha agradat o no els ha aportat res de nou, o encara pitjor poden pensar que ens podríem aprofitar d'ells o dels seus recursos. I si hi ha algun altre tipus de vida i no s'han posat en contacte, és potser perque encara estan més subdesenvolupats que nosaltres i millor no tenir cap tipus de contacte ...

Unknown ha dit...

De ben segur que hi ha civilitzacions extraterrestres que tenen des de fa segles coneixement de la existència de vida intel•ligent al nostre planeta, però com son sensats saben que per res del mon han de ficar-se en contacte amb nosaltres, de fer-ho se’ls acabaria per a sempre la seva superior intel•ligència.

Jesús M. Tibau ha dit...

la curiositat humana és la que ens ha portat on som, a fer descobriments, a inventar, a crear. No podem renunciar-hi.
Hi ha altres despeses que caldria reduir abans, com ara la indústria armamentística

Mireia ha dit...

Completament d'acord amb el comentari d'en Tibau!

Trini González Francisco ha dit...

Voler buscar noves vides, per a què? Per a saber si estan necessitades, com moltes de les que habiten el nostre planeta i després passar d'elles?
Jo crec en les prioritats abans que en les noves espectatives d'un futur incert. Crec en l'ara i en l'avui, i em dol cada cèntim que es gasta en quelcom del tot secundari si ho nivellem amb homes, dones, infants i nadons morint de pura inanició ja no de malatia, sinó de pura fam. Davant d'això, sota el meu punt de vista no només l'indústria armamentística és innecessària, sinó que fins i tot podriem prescindir de molts càrregs i "carreguets" que esquitxen tots els sistemes polítics del primer món i que no es guanyen ni una quarta part dels exorbitants sous(si, fora d'òrbita, com les sondes aquestes que busquen vida per aquests universos de déu) que cobren. Potser només amb això, els tancs i els míssils la humanitat es podria permetre anar a explorar altres móns i tenir el seu en bon estat.

En fi..., una utopia més.

Ramon ha dit...

Sempre que es parla de la exploració de l'espai, sempre surt el tema dels diners que s'hi inverteixen.
Jo, per la meva part, considero que estan mes ben invertits així que no pas en armes, o subvencionant als bancs que ens han dut a la crisi.
Mai es destina prou a investigació.
Y abans d'anar a la lluna ja s'en moria de gent de gana, potser més que ara. Segur.
Siguem seriosos, punyeta.
I que la força ens acompanyi...

Trini González Francisco ha dit...

Potser ho trobaries més seriós, Ramon, si fos la teva família, la que és morís de gana o no tingués ni un puto sostre de palla per a refugiar-se?
Massa Strartreks has vist tu...
Toca de peus a terra, que ja ets grandet, nen!

Ramon(et) ha dit...

Casi que et puc assegurar que si tinc problemes econòmics no culparé mai al telescopi Hubble ni a la sonda Galileu.
La gent a qui no interessa la exploració de l'espai SEMPRE fa servir el mateix argument, y aixó, a part de que falta a la realitat, cansa.
La investigació espacial es causant directa e inderecta de molts avenços tecnològics dels quals ens en aprofitem tots.
Jo penso que quan es critica es per ignorància. Ara, que cadascú faci el que vulgui.

Trini González Francisco ha dit...

Jo en cap moment he escrit que no m'interessi, Ramon (ET el estraterrestre) Si t'hi fixes bé, el que dic és que hi haurien d'haver prioritats. Ara imagina't que a cada casa particular s'invertís més en tecnologia (o en ambientadors, m'és igual) que en menjar i vestir. Dedueix tu mateix. Què guais no? Segur que si ho fessiu així a casa teua (per dir la d'algú) no tindries la panxona que ara tens. ;) Pilles, alienígena? XD

Ramon(sin) ha dit...

No es panxa.
Duc un hoste.
Que no veus estar trec???